Steun ons

Doe een gift

Je kan Aculea financieel steunen door een gift over te maken met volgende gegevens:

  • Begunstigde: Natuurpunt Studie
  • IBAN: BE12 2300 5247 4592
  • BIC: GEBA BEBB
  • Vrije vermelding: "gift GEW-2264 ACULEA"


Bij elke gift van 40 euro of meer ontvang je een fiscaal attest. Alle giften die Natuurpunt in één kalenderjaar van jou ontvangt, tellen we samen. Via de belastingen recupereer je 45 procent van jouw gift. Lees meer over de fiscale attesten van Natuurpunt.


Aculea gebruikt de financiële steun voor acties die rechtstreeks verband houden met de kennisopbouw rond wilde bijen en wespen in ons land, alsook voor specifieke beheersacties die het behoud van wilde bijen en wespen ten goed komen. Zo droegen we bijvoorbeeld ons steentje bij voor de aankoop van de Balimgronden, waarvoor we in ruil inspraak kregen in het beheer van dit gebied.


Ook de opbrengst van een inzamelingsactie kan je aan Aculea schenken. Dan gaan we, indien je dit wil, samen met jou op zoek naar een manier om met dit ingezamelde geld de bijen of wespen in je buurt te helpen. Zo zetten we eerder al eens een beheersactie op poten om enkele zanderige steilwanden met vele bijennestplaatsen, o.a. van de zeldzame Dageraadzandbij, opnieuw vrij te maken van struweelopslag.Lid worden van Natuurpunt

Aculea heeft geen eigen lidmaatschap maar is een gewestelijke werkgroep binnen Natuurpunt, de grootste natuurvereniging van Vlaanderen. Lid worden van Natuurpunt kan al voor €38 per jaar. Zo help je mee meer natuur, en ook de wilde bijen en wespen, in jouw buurt te beschermen!