organisatie

Wie zijn we ?

solitairebijen liefhebbers

 

 

De werkgroep wil de bijenproblematiek onderzoeken én onder de aandacht brengen. Via het Natuur-forum wisselen vrijwillige bijenkenners ervaringen uit en helpen elkaar bij het op naam brengen van de soorten. Op www.waarnemingen.be worden de details van waarnemingen verzameld, wat stilaan leidt tot een beter zicht op de verspreiding, de ecologie en de zeldzaamheid. De werkgroep organiseert excursies om nieuwe gegevens te vezamelen en determinatie-avonden om bijen te leren herkennen. Je hoeft geen natuurpunt lid hoeft te zijn om aan activiteiten deel te nemen, maar dat dat ons wel ondersteunt. Via deze link kan je lid worden:

https://www.natuurpunt.be/steunen/lidmaatschap/inschrijven?recruiting_organisation_id=200968

Meewerken

Ga je graag mee met één van onze activiteiten ?

 

 

Wil je je plaatselijk engageren voor solitaire bijen te bestuderen ?

ACTIVITEITEN

 

Waarnemingen graag doorgeven op

www.waarnemingen.be

ACULEA

De bijen en wespenwerkgroep van Natuurpunt

 

 

Aculea, de wilde bijen- en wespenwerkgroep van Natuurpunt is ook in 2016 paraat! Naast het verzamelen van verspreidingsgegevens willen we ook helpen om de bijen- en wespenproblematiek verder uit te breiden.

Bijen, maar ook wespen, hebben het in het sterk versnipperd landschap immers bijzonder moeilijk om te overleven. Beschermingsmaatregelen dringen zich op, Aculea wil de beleidsmakers hierin met de nodige kennis bijstaan. Daarnaast is het informeren, opleiden en verenigen van bijen- en wespenliefhebbers natuurlijk ook een belangrijke taak van de werkgroep.

Ben je geïnteresseerd in deze werkgroep of wil je gewoon je kennis over bijen en wespen wat opschroeven? Aarzel niet om ons te contacteren op bijen@natuurpunt.be,

of kom gewoon naar één van onze excursies in 2016!

COPYRIGHT © | aculea.be

PRIVACY STATEMENT | TERMS & CONDITIONS